Lieve kunstliefhebber

Kerst is achter de rug en een nieuw kalenderjaar staat op ons te wachten. Terugblikken op het afgelopen jaar kan ontmoedigen, de wereld was er weleens beter aan toe. Maar toch gebeuren er ook mooie dingen, en heel eerlijk, op persoonlijk niveau was het voor mij zelfs een fantastisch jaar. Een jaar met mooie ontmoetingen, vriendschap en volop beweging.

Een leuk aantal van mijn werken verkocht ik zowel in Nederland als internationaal. Een veertiendaagse intensieve cursus gaf me in mijn werk weer nieuwe impulsen, waar ik nog een tijd op kan teren.
Vriendschappen zijn sterker dan ooit, nieuwe contacten ontstonden, ik had leuke exposities, en in het dagelijks leven blijkt minimaliseren helemaal niet zo moeilijk te zijn, mijn energierekening gaat naar een termijnbedrag dat nog nooit zo laag is geweest, mijn hondjes zijn nog steeds dezelfde lieve chaoten, en mijn dochter komt na vijf maanden studeren in Zuid-Korea weer even terug op het thuishonk.

Kortom, een jaar met veel geluk in kleine dingen! En ik begrijp steeds beter hoe belangrijk het is om ze te zien en waarderen. Ik hoop dat 2022 ook voor jou warmte en liefde in petto had. En natuurlijk dat 2023 nog beter wordt.
_____________________________________________

Voor het nieuwe jaar bestelde ik de NRC kunstkalender, die er garant voor staat dat je op het traditionele kleinste kamertje 365 dagen lang elke dag een kunstwerk voorbij ziet komen. Het leek me een strak plan voor dagelijkse vreugde. Terwijl ik hem ophing, bedacht ik hoe eigenaardig het is dat we dag in dag uit naar de kalender leven. Ik vroeg me af hoe dat jaarschema eigenlijk ontstaan is. De Universiteit van Nederland (sowieso een aanrader voor hapklare uitleg van vraagstukken en weetjes) maakte er een filmpje over.

Waar komt onze kalender vandaan?

______________________________________________


In vrijheid creëren

Kunst laat ons anders kijken naar de wereld. Het mooie en minder mooie.  Wat een rijkdom is het om daar te leven waar kunst is toegestaan. Waar kunst toegankelijk is. Voor iedereen. Ons te kunnen bewegen waar we willen. Te kleden zoals we willen. Uitspreken wat we willen. Verbeelden wat we willen. En ons daaraan te laven, ervan te leren, in onder te dompelen.

         
Banksy, muur tussen Israël en Palestina            =—=         Protestkunst Iran

Ook volgend jaar kunnen we weer genoeg gaan zien en beleven. Op onderstaande website staat een groot overzicht. En als je door die rijen en rijen mogelijkheden scrolt, bedenk dat het niet vanzelfsprekend is dat dit mag. Dus geniet, ervaar, overdenk en vier dat we zo’n groot aanbod hebben dat je door de bomen het bos niet meer ziet 😉

Tentoonstellingsagenda 2023

_____________________________________________

De natuur biedt soms de mooiste materialen om mee te schilderen. Dit jaar vond ik onder andere gedroogde planten, takken van het stekelige. harde, droge soort. Natuurlijk breken ze af, natuurlijk geeft het rotzooi, maar o wat kun je er lekker mee bewegen, mooie levendige lijnen mee maken. Hopelijk houden ze het nog even vol, want voor vervanging moet ik tot volgend jaar wachten. Ben benieuwd wat ik er nog mee kan ontdekken. Hieronder een kleine inkijk: niet af, maar probeersels waar ik erg van geniet. Gemaakt met takken en spons. Wie heeft er nog een kwast nodig? O, en mocht je weten welke plant dit is, wil je het me dan laten weten?______________________________________________

lieve mensen,
mij rest alleen nog de wens dat onze wereld in 2023 voor iedereen licht en vrolijk zal zijn.
Blijf jezelf uitdagen en verwonderen.
Vertrouw erop dat er vele goede mensen op de wereld zijn.
Geniet van elkaar.
Liefs Bea

Music for the Royal Fireworks, Hándel (Ouverture)
______________________________________________